DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2021

PROBĚHLÉ AKCE V ROCE 2021

5.12.2021 Mikulášský závod
V neděli den před Mikulášem jsme si místo výcviku udělali Mikulášský závod. Disciplíny byly například chůze u nohy, průchod pamlskovou uličkou, odložení, hod aportem na cíl - všechny zapeklitě stížené, ale anělsky hodnocené. Psovodi i pejsci mohli přijít tématicky oblečení. Nejkrásnější maska psovod byla vyhlášena Verča a nejkrásnější pejsek byl Tim. Celkem se závodu zúčastnilo 11 dvojic. Nejvíce bodů v závodě získala Dáša s Jessi, druhé místo obsadila Valerie se štěňátkem Nickem a třetí místo získali Sára s Azorkem. K občerstvení byl teplý punč a nějaké ty dobroty - co kdo donesl.

 

17.11.2021 Procházka na Červený kámen nad Kopřivnicí
Využili jsme dalšího volného dne a udělali jsme si psisky procházku. Počasí tentokrát bylo trošku pošmourné, ale nepršelo, tak to šlo. Tentokrát se zůčastnili pejsci podobné velikosti, takže se nekonal lov pidipsů a hafani mohli běhat skoro celou procházku na volno. Vzhledem k tomu, že jak psi, tak i my psovodi jsme na to byli fyzicky stejně, procházku jsme nakonec kolem Šostýna  a po NS Lašská - Kopřivnice až na Červený kámen natáhli na 9 kilometrů. Celou trasu zvládl i 13 letý malamut Art, klobouk dolů před jeho kondicí.

29.10.2021 Setkání na kuželkách
V pátek v podvečer jsme se sešli v sedlnické kuželně, abychom utužili kolektiv a trošku se pobavili. Tak si konečně zkusili zahrát i ti, co nechodili na kuželkářskou amatérskou ligu. Ta se sice letos asi konat opět nebude, ale aspoň víme že máme další adepty do Fifinek a možná i Rafanů. Tak nezbývá než doufat, že snad příští rok už vše bude normální a nebudou žádná proticovidová opatření.
 

 

28.10.2021 Procházka kolem Bartošovických rybníků
Využili jsme tento sváteční den k společné procházce. Počasí bylo luxusní, listí na stromech krásně vybarvené, prostě parádní relax. Účast odpovídala pěknému počasí, dorazili i někteří bývalí pejskaři, takže bylo příjemné se s nimi potkat a popovídat si. Celkem nás bylo 15 lidí a 14 psů. Někteří běhali na volno a snažili se ulovit ty menší rychlíky, někteří šli raději na vodítku, ale i tak byli spokojení, že jsou venku s páníčky.

                   

25.9.2021 Sedlnický Pejskař

Závod byl uspořádán jako klubový , kdy se mohli zúčastnit členové, bývalí členové a přátelé spolku. Měli jsme dvě kategorie a to pro psí dorost – tedy pro štěňátka a kategorii Pejskařský borec. U štěňátek šlo o prověření zda zvládnou následovat psovoda, přijít na zavolání, přejít přes nezvyklý terén a splnit základní povely. Zúčastnily se čtyři štěňata a všechny to krásně zvládly. Kategorie Pejskařský borec byla udělána jako vyřazovací závod, kdy nastoupili dva závodnici najednou a do dalšího kola postupoval ten, který lépe uspěl. Za úkol měli například chůzi u nohy, přivolání, aport bačkory, nebo obložení pejska piškoty, které nesměl slupnout. O vtipné situace nebyla nouze a myslím, že jsme se opravdu dobře pobavili. Závodilo deset pejsků a proběhly celkem tři kola. Celkovým vítězem a tedy Pejkařským borcem se stala Gabriela Galiová a pejsek border kolie Cassidy. Na vítěze čekaly pěkné ceny a všichni závodníci dostali účastnickou tašku s mlskami pro pejska. Počasí nám přálo, byli jsme rádi že se konečně můžeme takhle sejít, zazávodit si a společně si užít hezký den. Foto na: https://pejskarisedlnice.rajce.idnes.cz/Sedlnicky_pejskar_2021/

Výsledková listina Pejskařský borec:                                  
1. Gabriela Galiová a Cassidy
2. Gabriela Galiová  a Armagedon
3. Dáša Houšková a Jessi
4. Lucka Kasinová a Jack
5. Dáša Obroučková a Barny
6. Mirek Vítek a Katy
7. Adélka Petrášová a Daisy
8/9. Adélka Petrášová a Jerry a Verča Morávková a Katya
10. Verča Morávková a Jessie
V kategorii dorostu splnili: René Kakiš a Agga, Sofinka Petrovská a Tina, Radka Petrovská a Máša

                     


28.8..2021 Zažít Sedlnice jinak - pochod kolem Sedlnic a vaření buřtguláše
Stanoviště jsme tentokrát měli na cvičáku a zajistil ho Petr Bainar. Účastníci měli za úkol hádat filmové a pohádkové pejsky.Buřtguláš vařila Simča s Marcelkou a nazvaly ho guláš pana Majera. No a vyvařily si krásné 3.místo.

 

         

                   

30.5.2021 Brigáda + smažení vaječiny
V tuto neděli jsme se vrhli na nutné opravy a úpravy na cvičáku. Ač se počasí netvářilo dvakrát přívětivě, sešlo se nás dost a a kromě malování klubovny jsme zvládli udělat vše, co bylo třeba. Takže se nátáhla krycí plachta na plot, dosadili jsme stromky, opravil se přístřešek nad dveřmi, vyhrabala se suchá tráva. Přes počáteční déšť se nakonec vyčasilo, takže jsme i usmažili vaječinu - děkuji holkám za přípravu - byla výborná a po práci bodla. Chvíli jsme poseděli a poklábosili. Společnost nám dělal Jack, který se rád nechal od každého podrbat.
Více foto na:
https://pejskarisedlnice.rajce.idnes.cz/Brigada_smazeni_vajeciny_30.5.2021/

    
              

              
 

16.5.2021 Procházka Libotínem
Opět byla účast nevalná - čtyři psovodi a tři psi . Počasí nám naštěstí přálo a vyšlo po deštivých dnech sluníčko. Sešli jsme se na parkovišti u koupaliště v Libotíně a udělali jsme cca 9km okruh přes Libotínské údolí a Fojtův les. Lesní cesty byly plné vody, místy to vypadalo jakoby jsme šli potokem, což pro nás bylo náročnější, ale psům se to líbilo. Těšili jsme se, že snad uvidíme salamandry, kteří tady žijí, ale neměli jsme štěstí. Jen na jednoho přejetého na cestě jsme narazili, škoda toho chráněného živočicha. Na závěr jsme se občerstvili u výdejního okénka na koupališti.

          

           

1.4 2021 Velikonoční výzdoba Sedlnic
Jako spolek jsme dostali za úkol vyzdobit vjezd u Ličkových polí. Zájem mezi členy pomoci s výzdobou byl malý a tak to opět zůstalo na pár dobrovolnících. Na poslední chvíli se připojila i Simča a tak myslím, že se výsledné dílo zdařilo.

                       

28.3.2021 - Minibrigáda + minisetkání

V tuto neděli jsme se sešli, abychom trošku uklidili cvičák po zimě, probrali fungování cvičáku a popřitom poklábosili. Moc se nás nesešlo, ale co bylo třeba jsme udělali - vyhrábli jsme zetlené listí, rozhrábli krtince, uklidili větve a ožrané stromky. Po úklidu jsme si opekli klobásky a probrali věci kolem organizace výcviku a cvičáku.

                                  

Procházka ze Sedlnic, přes Prchalov a zpět 20.2.2021

Procházka byla náhradním řešením za plánovaná klubový závod, který se kvůli k sněhové nadílce a vládním opatřením, nemohl uskutečnit. Počasí nám opět přálo, byl to poslední den kdy jsme si mohli užít sněhu a sluníčka zároveň. Účast však tentokráte byla mizerná, ale ti co se zúčastnili, určitě nelitovali.

                           

Procházka kolem Bartošovického rybníka 7.2.2021

Sešli jsme se po druhé hodině odpoledne. Bylo mírně mrazivo, ale svítilo sluníčko, které nás příjemně prohřívalo. Tentokrát se nás sešlo opravdu dost - hlavně lidí, patrně už na každého dolehlo omezení společenského života. Udělali jsme si okruh po naučné stezce délky cca 6km. Děti řádily na zamrzlých loužích a psiska si užívala společného běhání.