DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2016

Vítejte na stránce kynologiesedlnice.websnadno.cz v sekci 2016

Úpravu tohoto bloku zahájíte dvojklikem...

Proběhlé akce v roce 2016

Mikulášský závod 3.12.2016

Sešli jsme se v sobotu kolem 13 hodiny na našem novém cvičáku. Každý donesl nějakou tu dobrotu řezy, větrníky, jednohubky, záviny, tyčinky, prostě samé mlsky. Na zahřátí jsme měli teplý punč. Mnozí páníčci i pejsci přišli v krásných maskách čertů, andělů a Mikuláše. Závod měl samé veselé disciplíny jako aport sušeného ucha, oblékání psa do zimního oblečení, nebo přivolání přes uličku s pamlsky, takže i diváci se u některých výkonů pobavili. Nejzábavnější byl přeskok překážky pejskem, kdy psovod seděl před překážkou v křesle - většina psů si chtěla sednout k psovodovi do křesla. Vítězem se stal Petr Bainar s Britou. Došlo k shodě bodů mezi 2. a 3.místem, takže Eva a Adélka měly rozstřel v trefování do plechovek a pěkně nás u toho napínaly. Nakonec měla více štěstí Adélka a obsadila tak druhé místo. Po skončení závodu byly vyhlášeny výsledky a předány ceny vítězům. Večer jsme se pak sešli v naší klubovně, poseděli jsme, poklábosili, zahráli na kytary, zazpívali. Poděkování patří všem, kdo jakkoli přispěl k dobré zábavě, za všechny ty dobroty a hlavně Michalovi N. za zajištění topidla a schodů do klubovny. Fotky z akce najdete na
http://heidiaeimi.rajce.idnes.cz/Pejskari_Mikulas/

VÝSLEDKOVÁ LISTINA

Nejhezčí maska - tým pes a psovod - Táňa Bainarová a Kesy
Nejhezčí maska pes - Kesy
Nejhezčí maska psovod - Táňa a Petr Bainarovi

Výsledek závodu - 1.místo Petr Bainar a Brita, 2.místo Adélka Petrášová a Dejzi, 3.místo Eva Borovská a Argo

Procházka v Bartošovicích 28.10.2016

Využili jsme volného dne a udělali si s pejsky společnou procházku kolem Bartošovic. Sraz byl v 13:00 hod u hospůdky U Rybníka. Sešlo se nás celkem 24 lidiček - pejskařů a jejich přátel a 16 pejsků. Dokonce s námi vyrazila i malá Emička Petrášová v kočárku. Trasa byla opravdu krátká asi 4km - prostě jenom procházka. Šlo se kolem bývalého kravína, směrem na bažantnici a pak přes sad, kolem rybníků zpátky k hospůdce. Počasí nám přálo, někteří psi se aj okoupali v rybníce. Všichni pejsci se chovali vzorně, nikdo se neporval. Po cestě zdolávali přírodní překážky a ti co poslouchají si běhali na volno. V hospůdce jsme se občerstvili dobrotama, trošku jsme ještě poklábosili. Byl to krásně strávený den s fajn lidmi a psisky.

Hurá a jsme na novém cvičišti 9.10.2016

Konečně jsme e přestěhovali a začali první výcvikovou neděli na novém místě.Stálo nás to nemálo úsilí a spoustu brigádnických hodin, než jsme všechno udělali. Měli jsme radost, že konečně máme klubovnu a oplocené překážky, takže nám nikdo nerozkrade naše věci a nebude ničit naše svépomocí vyrobené překážky. Bohužel hned první a následně i další výcviky mají pro nás hořkou pachuť. Oplocený výcvikový prostor je velký jen na cviky na překážkách. Ostatní výcvik probíhá na konci sportovního areálu, tak abychom mohli cvičit řadovku a socializaci. Nikoho neobtěžujem, neohrožujeme, naši psi jsou vesměs mazlenky a ti co nejsou mají náhubky, v době výcviku tam nebyli žádní jiní lidé, pejsci v době výcviku nevykonávali svou potřebu. Přesto nás neustále slovně napadá pan Schwarz, fotí nás a argumentuje, že tam nemáme co dělat. Je až neuvěřitelné jak jeden člověk dokáže fajn lidem zkazit jinak příjemnou neděli. No snad se celá situace vyřeší, protože pouze v oploceném areálu nelze výcvik praktikovat. Spolek Pejskaři Sedlnice z.s. je tu pro občany, kteří chtějí své pejsky něco naučit. Každou neděli se těmto lidem jako výcvikář ve svém volném čase a zadarmo věnuji, abych jim s výcvikem pomohla. Tak, aby s pejsky mohli mezi lidi a nikoho neohrozili, vždyť je to pro dobro i ostatních lidí, nejen pejskařů. Takovou zlobu jako od pana Schwarze jsem ještě nezažila. Nezbývá než doufat, že vše dobře dopadne a zdravý rozum zvítězí.

Brigáda - přemístění překážek 25.9.2016

Účast tentokrát nebyla velká, přišlo jen pár lidí. Počasí nám přálo a naštěstí se stihlo všechno udělat. Přemístily se překážky ze starého cvičáku a na novém se ustavily. Natřeli jsme brány, což byla poslední část plotu, která nebyla dodělaná. Bohužel se nestihlo posekat - otázka půl hodiny hluku, protože byla neděle a pan Schwarz okamžitě naběhl a stěžoval si jestli neznáme vyhlášku. No známe - jen jsme mysleli, že půlhodina nikoho nezabije.

 

17.9.2016 - Sedlnický pejskař 
Tentokrát nám počasí moc nepřálo a pršelo ná hned na začátku. Pejskaři nejsou ale z cukru a tak jsme se nenechali odradit a za účasti pana starosty jsme závod zahájili. Pan starosta nám slavnostně předal kolaudační rozhodnutí od našeho nového cvičáku, takže letošní Sedlnický pejskař byl našim rozloučením se stávajícím cvičákem. Závodilo se v poslušnosti, agility a veselém kousku. Dokonce se nám i počasí umoudřilo a v průběhu závodu přestalo pršet. Závodu se zúčastnilo 15 závodníků s 16 pejsky - především členů našeho spolku. V poslušnosti předvedli závodníci základní poslušnost jako je chůze na vodítku, přivolání, aport, odmítnutí potravy, překonánín překážek atd. V agility byly dva běhy přes překážky, kdy při druhém se běželo bez slovních povelů. Ve veselém kousku pejsci předvedli se svými páníčky různé triky, které se naučili. Předvedené výkony v poslušnosti posuzovali naši přátelé z ZKO Karviná Pavlína Němečková a Radek Vojkůvka.Byly předvedeny krásné výkony, ale Nejlepším Sedlnickým pejskařem může být jenom jeden - a v letošním roce se jím po zásluze stal Petr Bainar s Britou se ziskem 91 bodů v poslušnosti. 
VÝSLEDKOVÁ LISTINA
POSLUŠNOST - 1. Petr Bainar a Brita, 2. Jarka Burdová a Mia, 3. Martina Králíková a Ara, 4. Anička Novotná a Bak, 5. Adélka Petrášová a Daisy, 6. Barča Ermisová a Bety, 7. Adélka Petrášová a Jerry, 8. 
Štěpánka Maňásková a Honza, 9. Petra Hubeňáková a Jarvis, 10. Simča Píšová a Atos, 11. Alan Kresta a Fany, 12. Hana Zaydlarová a Barney

AGILITY - 1.Vendulka Pernicová a Bugi, 2. Adélka Petrášová a Daisy, 3. Štěpánka Maňásková a Honza, 4. Viktorie Krištofová a Amy, 5. Lucka Jordánková a Sindy, 6. Simča Píšová a Atos, 8. Eliška Kellerová a Fox 

VESELÝ KOUSEK - 1.Adélka Petrášová a Daisy, 2. Vendulka Pernicová a Bugi, 3. Petra Hubeňáková a Jarvis

Foto najdete na: http://pejskarisedlnice.rajce.idnes.cz/sedlnicky_pejskar2016/

3.9.2016 - Zažít Sedlnice jinak 
První zářijovou sobotu proběhla akce Zažít Sedlnice jinak, na které jsme se aktivně podíleli. Stanoviště Pejskařů pro účastníky pochodu zajistili Táňa a Petr Bainarovi. A o vaření buřtguláše se postarali René, Alan, Simča a mamka od Simči. Počasí přálo, bylo krásně a všichni, kdo dorazili až k myslivecké chatě si na uvařených guláších pochutnali. Tentokrát vítěze vybírali diváci a ochutnávači a stal se jím tým Spolku důchodců. Naši kuchtíci měli guláš výborný a umístili se na 4 místě. 

30.7.2016 - procházka s pejsky z Klokočůvku + ukázka výcviku a trénink agility na dětském táboře

Sraz aut byl na Bartošovické v Sedlnicích v 14:00 hod. Nakonec jsme vyrazily tři auta - osádky  Mirek, Adélka, Štěpánka, Tomáš, Miloš, Boďa a pejsci Mori, Ferda, Art, Jery a Honzík. Dojeli jsme do Klokočůvku k hospodě Pod skálou a dál jsme už vyrazili pěšky stezkou podél Odry. Cestička vedla lesíkem kolem řeky, takže se psiska mohli ochladit kdykoliv ve vodě. Po cca 3km jsme dokonce našli správný tábor se Simčou a Jirkou. Opekli jsme si buřty a snědli svačiny nechali dětem podrbat psiska. Největší atrakcí pro děti byl Art, který si náležitě užíval pozornost dětí. Pak jsme dětem a rodičům předvedli základy výcviku. Dalším bodem bylo vyzkoušet si na dětech agility, kdy nám děti dělaly překážky. Bohužel došlo k nechtěnému shození jednoho prcka pejskem, ale naštěstí z toho bylo jen pár slziček. Největší zážitek měly děti z ukázky frisbee Štěpánky s Honzíkem. No bylo to pro nás hodně poučné - děti se neustále pohybují, štěbetají, poskakují, piští. Musím říct, že to pro psiska byla zkouška socializace. Běhat agility na tyto ne zcela statické překážky je fakt náročné. Nakonec jsme se se všemi rozloučili a vyrazili po cestě zpátky. V hospůdce jsme se občerstvili a vyrazili auty domů.

Brigáda 18.6.2016 

V sobotu jsme se sešli, abychom dokončili oplocení našeho nového cvičáku. Chlapi natahovali pletivo a dovařovali brány a něžné osazenstvo našeho spolku přidělávalo pletivo drátky. K jídlu nachystaly Jarka, Anička a Táňa samé dobroty - pečené maso, guláš a rebarborovou buchtu. Pracanti makali a tak máme hotovo. Náš budoucí cvičák je již kompletně oplocen. Ještě přestěhovat překážky a můžeme začít cvičit na novém místě. Večer jsme se ještě sešli a opekli jsme si buřty, poseděli, povykládali a zazpívali u kytar. Fotky z brigády najdete na:http://brusinka21.rajce.idnes.cz/Brigada_Pejskari_Sedlnice_18.6.2016/#

15.5.2016 smažení vaječiny
Za trošku větrného počasí jsme se v 15 hod sešli na cvičáku již k tradičnímu smažení vaječiny. Posezení u ohně jsme si zpestřili i minizávodem pro pejsky a psovody. Zatímco okolní vzduch byl plný vůně slaniny a cibulky škvařící se v kotlíku, vystřídali jsme se potupně na trati v prvním kole každý se svým pejskem.  V kole druhém si každý psovod vylosoval jednoho z přítomných pejsků a absolvoval trať ještě jednou. Závod nebyl na čas, ale tentokrát na počet získaných bodů. Nakonec jsme vyhodnotili nejšikovnějšího psovoda z přítomných, který získal součtem nejvyšší počet bodů z obou kol. Závodem „znavení“ účastníci se ihned vrhli na připravenou vaječinu, která byla jak jinak než úžasna! Přijemnou atmosféru u ohně doplnil Petr i hraním na kytaru. Za příjemně strávené odpoledne děkuji Všem zúčastněným.
VÝSLEDKOVÁ LISTINA

Psovod 1.kolo 2.kolo pes Součet Umístění  
Táňa 20 19 Argo 39 1.  
Petr 20 17,5 Fany 37,5 2.  
René 18,5 19 Honza 37,5 2.  
Tomáš 18,5 17,5 Jack 36 3.  
Eva 19,5 13,5 Brita 33 6.  
Mirek 17 18 Kessy 35 4.  
Alan 17 17,5 Art 34,5 5.  

23.4.2016 procházka územím ledňáčka kolem Lubiny
V sobotu jsme si udělali malou procházku podél Lubiny. Sraz byl u hospody U Žabáka ve Skotnici. Jak už to tak poslední výlety bývá moc nás nebylo. Celkem 12 lidí včetně Barborky v kočárku a 4 psi. počasí nám nakonec vydrželo a nepršelo. Vyrazili jsme podél Lubiny směrem k Mošnovu. Tam jsme přešli přes lávku a dali si zmrzlinu a po opačném břehu řeky jsme se vrátili. Po cestě jsme si ještě rozdělali oheň a opekli špekáčky. Tempo jsme měli procházkové, psiska mohli být puštěni, někteří se aj koupali v Lubině. Jen ledňáčky jsme nezahlédli, tak snad příště.
 

8.4.2016 předávání cen Miroslava Moravce
Byli jsme požádáni SRKS o krátkou ukázku na této akci. Naši nejmladší členové tedy předvedli krátkou ukázku agility a pár veselých kousků se svými pejsky. Takže se předvedli Adélka s Dejzi, Eliška s Foxem, Lucka se Sindy a Viki s Heidy. Pro něktetré to bylo první vystoupení před diváky, takže nervozita byla obrovská. Ale nakonec se všechno povedlo a děvčata i jejich pejsci předvedly krásné výkony, obzvlášť když ukázka byla v sále plném lidí, takže tato atmosféra se nedala dopředu natrénovat a do poslední chvíle jsme nevěděli jak to dopadne. Velké dík patří panu starostovi, který ukázku zkušeně okomentoval.​

1.4.2016 závěrečný večer Sedlnické amatérské kuželkářské ligy
Ško​da, že na vyhlašovací večer nikdo z našich hráčů nedorazil. Takže jsme jako zástupci spolku byly jenom já a Viki. Naši hráči podali v celém průběhu soutěže krásné výkony a nakonec jsme se umístili na krásném předposledním 6. místě. Tedy jsme se oproti předchozímu ročníku zlepšili o jednu pozici.Jen tak dál a za několik let snad i soutěž vyhrajeme.... Na večeru bylo přichystáno občerstvení od Gurmánu a jako cenu jsme převzaly od paní Ličkové ovoce. Také se hrála vyřazovací soutěž, kde se nám tentokrát moc nedařilo. Bylo to hezké zakončení celé soutěže, kdy jsme se pobavily s ostatními přáteli z jiných spolků a už se těšíme na další ročník.

25.3.2016 předvelikonoční procházka ze Studénky do Sedlnic
Tak se nám vyskytl nový svátek v kalendáři a tak jsme se rozhodli volný den strávit procházkou s pejsky. Sešli jsme se na nádraží v Sedlnicích - no žádná valná účast - tři ženské a tři psi (chlapi měli asi hodně práce s úklidem před Velikonoci). Vláčkem jsme se dopravili do Studénky a odtud pěšky přes rybníky směr Sedlnice. Jelikož jsme byly samy, tak jsme si procházku prodloužily kolem Kotvice. No a to byla chyba, protože nám šel naproti od Horky Alan, takže jsme se s ním minuly a vůbec jsme se nepotkali. Počasí nám přálo, sice trošku pofukovalo, ale sluníčko svítilo, sněženky odkvétaly. Už rostl medvědí česnek, takže jsme si aj nazbíraly. Za Horkou se k nám přidala Simča s dětmi a jezevčíky a hned nás bylo 12 lidiček a pejsků. Udělali jsme si oheň a opekli buřty. Pokračovali jsme kolem nově upravené Sedlničky až do Sedlnic. I přechod přes potok se obešel bez namočení. Psi si procházku užili, většinou mohli být na volno, takže lovili myšičky a užívali si den s páníčky.

27.2.2016 se uskutečnila procházka Sněženkovým královstvím.
Délka trasy byla jen cca 6km, takže procházka vhodná pro všechny. Sraz byl u hospůdky v Zámeckém parku v Sedlnicích a šli jsme se okruh směrem k Josefovu dubu, kolem zahradnictví Lička, po hrázi k hospodě Zelenina, kolem Bartoňky a zadní polní cestou zpátky k hospůdce. Bohužel se nás sešlo celkem málo - jen  šest lidí a sedm pejsků, ale i tak to bylo fajn. Sněženky kvetly, počasí nám přálo, psiska se vylítali a my jsme se občerstvili v hospůdkách po cestě, aj z domácích zásob. Procházka se tedy vydařila a snad nás příště bude více.

 

13.2.2016 proběhla 4.členské schůze našeho spolku 

Na programu byly tyto body:
1. zhodnocení minulého roku
2. informace ohledně nového cvičáku a klubovny - unimobuňky
3. informace ohledně zapsání klubu jako spolku u rejstříkového soudu
4. zpráva pokladníka o stavu financí
5. plán akcí na tento rok
6. informace co je akční výbor  +  případné doplnění, či odstoupení členů
7. hlasování ohledně funkcí v Radě spolku - potvrzení, či odvolání (pokladník, předseda, jednatel)
8. hlasování ohledně brigádnických hodin
9. hlasování o výši členských příspěvků
10. kontrola očkovacích průkazů
11. vybírání členských příspěvků
12. diskuze

ÚSPĚCHY NAŠICH ČLENŮ V ROCE 2016

18.12.2016 se zúčastnili Eva s Argem závodu - vánoční dvojzkoušky v Tesánkách v kategorii LA1. Umístění: první běh na 3. místě, druhý běh na 3. místě a součet - na 2. místě ze zavodících 21 účastníků.

8.10.2016 složila Viki Krištofová s Amy zkoušku dle mezinárodního zkušebního řádu IPO3.

17. - 18.9.2016 byli  na flybalovych závodech v Kounicich Eva s Argem. V sobotu se se umístili z týmem fire drakes  na 5 místě z časem 21,52 a v neděli se umístili na 3 místě z časem 19.94 a získali titul fly 19 

5.8. - 7.8.2016 se na Mistrovství ČR mládeže v Dobříši 
Viki s Amy umístily na krásném 3.místě v kategorii IPO2.

16.7.2016 Bordovice - „O Javornickou tlapku“ s JK Animals
Honza a Štěpánka
Agility L: Diskvalifikován
Jumping L: Diskvalifikován
Zkouška LA1: 8/12, 29.18 s, 15.0 tr. b., 4.35 m/s


Argo a Evička

Agility L: Diskvalifikován
Jumping L: Diskvalifikován
Zkouška LA1: 10/12, 20.78 s, 25.0 tr. b., 6.11 m/s

25.6-26.6.2016 na flybalovem závode ve Svijanskem  Újezde na Crazy Cupu získali Eva a Argo v soutěžním týmu fire-drakes  po vyhranem  závode v 7 divizi  1 místo a titul flay  20 

19.6.2016 se někteří naši členové zúčastnili neoficiálního závodu v Krhové - Rebels CUP III

Evička a Argo: kategorie pokročilí L

1. běh: 12/12
2. běh: 6/12
 
Štěpánka a Honza: kategorie začátečníci L 
1.běh 3/13
2.běh 3/13
 
7.5.2016 se Viki Krištofová s Amy umístily na krásném 2.místě na VS M ČR mládeže (výběrová soutěž na mistrovství České republiky) v kategorii IPO2 v Havířově Bludovicích a kvalifikovaly se tak na Mistrovství republiky mládeže v sportovní kynologii.

25.3.2016 se naši zástupci zúčastnili amatérského agility závodu O Lochnesskou příšeru v Čeladné. Pro některé to byl první závod ,ale i přesto náš spolek reprezentovali skvěle. Výsledky ze závodu - čísla znamenají umístění. Výsledky jsou výborné, neboť vypovídají o tom, že pejsci vše odběhli a nebyli diskvalifikováni a že si poradili v konkurenci psů, kteří běhají na profi úrovni.
Barča Ermisová s ​Bety kategorie začátečníci L - 18 - 13 - 14
Štěpánka Maňáskov​á s Honzíkem kategorie začátečníci L - 5 -15 -15
Lucka Jordánková s Si​ndy kategorie závodníci S - 6 - dis. - 8
Eliška Kellerová s ​Foxem kategorie začátečníci S - 7- 7 - 9


 

19.3.2016 se Viki Krištofová s Amy umístily na závodě v Hněvošicích na krásném 3. místě v kategorii IPO1