DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2014

Vítejte na stránce kynologiesedlnice.websnadno.cz v sekci 2014

Úpravu tohoto bloku zahájíte dvojklikem...

PROBĚHLÉ AKCE ROKU 2014

POCHOD NA ONDŘEJNÍK 28.12.2014
Přes noc napadl sníh a všude bylo bílo. Vyrazili jsme auty do Kunčic pod Ondřejníkem. Od nádraží, kde byl sraz všech účastníků jsme šli po zelené nahoru na Ondřejník. Celkem nás šlo dvanáct lidiček a devět pejsků. Sice bylo chladno, ale nádherně bílo a psi se krásně na sněhu vyřádili. Škoda jen, že chata byla zavřená, tak jsme svačinu sblajzli na stojáka a hurá zpátky, protože nahoře foukalo a bylo zima. 

MIKULÁŠSKÝ ZÁVOD 6.12.2014
Po tom, jak v noci pršelo jsme celé dopoledne čekali co nám počasí vyvede, ale naštěstí se umoudřilo. bylo sice pošmourno a lezavo, ale nepršelo a to bylo nejdůležtější. Sešlo se nás celkem dost, čerti, andělé a dokonce i Mikuláš. Každý něco donesl dobrého na zub, k zahřátí byl punč. Závodu se zúčastnilo 11 závodníků s 14 pejsky. Trať prověřila všechny cviky, které běžně cvičíme - pslušnost, přivolání, chůzi u nohy, odložení atd. jen v jiné podobě a ztížené různými zapeklitostmi vrchního čerta. Jen škoda, že si nakonec střelbu z paintballové pistole nevyzkoušeli všichni - selhala technika a tak tato disciplína nebyla započítaná do výsledku.
Výsledky závodu:
1.místo - Simča a Athos
2.místo - Simča a Portos
3.místo - Jarka a Mia
Nejkrásnější maska psovod - Petra Hubeňáková
Nejkrásnější maska pes - Kesy
Po závodě jsme se sešli k večernímu posezení a zpívání u kytar v hospůdce v zámeckém parku.
Více foto na : 
http://petrahubenakova.rajce.idnes.cz/Mikulassky_zavod_2014_-_6.12.2014/

 


PIVNÍ POCHOD LIBHOŠŤ - BARTOŠOVICE A ZPĚT 6.9.2014
Po pošmourném týdnu se konečně udělalo hezky a při pochodu nám svítilo sluníčko.Sešli jsme se na pozemku Jarky Burdové v Libhošti a pod vedením horského vůdce Peti Bainara jsme vyrazili přes pole do Bartošovic. Tam se k nám v hospůdce u Marty - kde jsme si dali pivíčko, přidali další pejskaři a vyrazili jsme směr Lapač. Tam byla hospoda zavřená, takže jsme pokračovali přes les. V půlce trasy jsme u studánky udělali pauzu se svačinkou a občerstvením. Psi si vyhráli a nás požrali komáři, takže jsme raději pokračovali dál. V hospodě na hřišti v Libhošti bylo taky zavřeno, ale měli jsme štěstí, zrovna přijela obsluha a tak jsme si mohli dát pivo. Cíl byl opět u Jarky na pozemku, kde jsme měli auta a zásoby a kam dorazili další pejskaři, kteří nestihli jít pochod. Udělal se oheň, opekli se klobásky, pojedly se dobroty co kdo donesl a hrálo se na kytary a zpívalo. Kdo vydržel viděl i ohňostroj v Novém Jičíně. Někteří z nás nakonec přespali do rána buď v autě, nebo pod širákem. Pochdu se zůčastnilo celkem 8 pejsků a jejich páníčků a přátel. No a na opékání nás bylo asi  19 lidiček.

VODNÍ HRÁTKY 23.8.2014
Počasí moc na srpnu neodpovídalo, ale i tak se akce u Bartoňky zůčastnilo hodně lidí. Za Pejskaře pro děti připravili soutěž Mirek, Simča a Viki. A s plavidlem nás reprezentoval Michal a Vašek Novotní s Bakem. Pejskaři jednoznačně v soutěžích bodovali a Michal jako dalmatin pobavil mnoho diváků. Akce dle reakcí byla velmi úspěšná a pejkaři opět předvedli, že se umí aktivně zapojit. 
Umístění Pejskařů v soutěžích:
Skok do vody děti - Viki Krištofová 1.místo
Sedlnická lávka děti - Viki Krištofová 2.místo, Lucka Jordánková 3.místo
Nejkrásnější vodní nebo lesní bytost - děvčata - Viki Krištofová
Nejkrásnější vodní nebo lesní bytost - dospělí - Michal Novotný a Simča Pišová
MYSLIVECKÝ VEČER 12.8.2014
Ve vcelku přijemném počasí se uskutečnil Myslivecký večer, na který jsme byli pozváni Hankou Ličkovou, abychom předvedli co s pejsky děláme. Předváděčky se zůčastnili Eva s Argem, Mireks Artem, Viki s Heidy a Amy a Lucka J. se Sindy. Předvedli základy poslušnosti a agility. No nebudu nás chválit - chybky tam byly a máme ponaučení pro přiště, že je třeba selépe připravit a vše promyslet. Diváci sice byli spokojeni a chválili, ale my víme, že by to mohlo být lepší.


AGILITY SOUSTŘEDĚNÍ 5.7.2014
Akce proběhla na našem cvičáku pod vedením zkušené agiliťačky Lucky Váňové. Ta se věnovala našim členům s pejsky a učila je základům agility a nácviku jednotlivých překážek. Škoda jen, že bylo málo lidí co se mohli vzhledem k dovoleným a prázdninám zúčastnit. Trénink absolvovali Viki s Amy a Heidy, Petra s Honzou a Jarvisem, Mirek s Evou a s Argem. Večer se ještě opékalo a za tmy proběhlo noční agility.Někteří odvážlivci si dopřáli noční koupel v Bartoňce a nakonec všichni přespali ve stanech na cvičáku. Akce byla určitě vydařená dle reakcí těch co tam byli, tak snad to příště vyjde i ostatním.

KLUBOVÝ ZÁVOD SEDLNICKÝ PEJSKAŘ 28.6.2014
Počasí nám vcelku přálo, až na ranní větrno, kdy jsme nakonec museli nechat postavit stan od obce v závětří, na opačné straně cvičáku. Také výsledkové listiny nám vítr strhával, ale Mirek si s tím poradil a přidělal je na palety. Všichni členové jako obvykle byli skvělí, každý přiložil ruku k dílu, někdo pomohl  úklidem před závodem, někdo s pečením - mňam všechno bylo výborné, někdo donesl vodu, byly nachystané naváděcí cedule, Peťka nachystala krásné diplomy, Simča s Jirka a Peťa B. se postarali o bufet. Prostě je fajn vědět, že máme v klubu samé super lidi. Závod posuzovali stejně jako loni neoficiální rozhodčí - Pavla Němečková a Radek Vojkůvka a  závodníci podali pěkné sportovní výkony. Pro pobavení diváků se předvedla také skvělá agility koza Agáta, která bravurně zvládla všechny agility překážky. Po skončení závodu a vyhlášení výsledků jsme si udělali ještě agility závod pro dospělé, večer se posedělo a zazpívalo u kytar a někteří odvážlivci na cvičáku přespali ve stanech.
Celkový počet závodníků byl 18, 20 závodících pejsků z toho 5 bylo z jiných klubů. Celkovým vítězem a SEDLNICKÝM PEJSKAŘEM se pro rok 2014 stala Petra Hubeňáková a Jarvis se ziskem krásných 90 bodů. Na vyhlášení se přišel podívat také místostarosta Petr Oleják, který předal naší vítězce krásný putovní pohár.
Výsledková listina :
KATEGORIE ZAČÁTEČNÍCI - 1. Petra Hubeňáková a Jarvis, 2. Lucka Hanáčková a Indy, 3. Mirek Zátopek a Art, 4. Eva Borovská a rgo, 5. Katka Vybíralová a Tarzan, 6. Jaruška Kohoutková a Rolf, 7. Simona Píšová a Portos, 8. Simona Píšová a Jerry
KATEGORIE POKROČILÍ - 1. Petr Bainar a Brita, 2.Viki Krištofová a Heidy, 3.Jarka Burdová a Mia, 4. Dominika Leciánová a Artuš, 5. Anna Novotná a Rexa, 6. Anička Novotná a Bak, 7. Simona Píšová a Atos
KATEGIRIE HOSTÉ - 1. Kamila Váňová a Keyli (ZKO Štramberk), 2. Lucie Holáňová a Betynka (ZKO Štramberk), 3. Tomáš Pernica a Buggy (ZKO Rychvald), 4. Vojta Hoffman a Carrie (ZKO Štramberk), 5. Leoš Nehera a Art (ZKO Štramberk)
KATEGORIE AGILITY DĚTI - 1.Viki Krištofová a Heidy, 2. Vendulka Pernicová a Buggy, 3.Dominika Leciánová a Artuš
KATEGORIE AGILITY DOSPĚLÍ (vyhrály nám to děti - Viki a Vendulka) - umístění dospělých - 1. Petra H. + Honza S. a Jarvis, 2.Tomáš Pernica a Buggy, 3. Petr Bainar a Brita, 4. Jarka Burdová a Mia, 5. Jirka a Portos, 6. Simona Píšová a Atos, 7. Eva Borovská a Argo

DNE 4.6.2014 PROBĚHLA MIMOŘÁDNÁ SCHŮZE KLUBU
Jelikož se Růženka rozhodla ukončit členství v našem klubu, bylo nutné okamžité svolání schůze členů a vyřešení zásadních otázek dalšího fungování klubu.
Na schůzi byly probrány následující body:
1. rekapitulace - vyúčtování Vořiškiády
2. vyúčtování klubové pokladny
3. počet registrovaných členů k aktuálnímu datu - 28 členů
4. diskuze k registraci klubu
5. pomůcky pro výcvik - diskuze
6. návrh organizačního - akčního výboru (předseda, ekonom, jednatel, členové revizní komise + Viki a Mirek
8. reprezentace klubu na akci hasičů k 140 výročí vzniku
9. diskuze a úprava kategorií na závodu Sedlnický pejskař
10. převedení funkce ekonoma za Růženku - nově od 1.7.2014 - Petra Hubeňáková
11. diskuze k organizaci výcviku - začátečníci a pokročilí + nutná přítomnost dospělé osoby v dny organizovaného výcviku

 KRÁLOVSKÁ VOŘIŠKIÁDA 24.5.2014
Pod organizační taktovkou Růženky Markové proběhla v sobotu 24.5.2014 v Zámeckém parku v Sedlnicích naše největší akce tohoto roku - Královská vořiškiáda.
Přihlášeno bylo šedesát pejsků (na šedesát byl určen stop stav, kdy další přihlášky již nebyly příjmány). Počasí nám nakonec přálo a bouřka co kroužila kolem nakonec přišla až po skončení celé akce a uklizení prostoru. Díky pejskařům a všem kdo s akcí pomáhali (poděkování je na stránkách Vořiškiády), akce nakonec proběhla bez větších zádrhelů. Účastníci i diváci byli dle reakcí spokojeni. A o to tu hlavně šlo užít si krásný den se svými přáteli a pejsky.
Fotky naleznete na http://a-lan.rajce.idnes.cz/
SMAŽENÍ VAJEČINY 17.8.2014

Navzdory nepříznivému počasí a organizačnímu šumu - kdy část lidí akci zrušila a druhá část včetně organižátora o tom neměla tušení, jsme se někteří sešli a smažení vaječiny proběhlo. Vajíček a občestvení bylo dost, jen sůl nikdo nevzal. Ale i tak jsme si poradili - děti oloupaly sůl s tyčinek a bylo. Evička se ujala role hlavní kuchařky a bylo to mňam dobré a všichni jsme se nacpali. Na zahřátí byl punč a jiné dobré pití. Koza Agáta přijela potrénovat překážky před Vořiškiádou. Nakonec jsme poseděli a fajně se pobavili až do tmy.

CENA MIROSLAVA MORAVCE 10.4.2014
Po pilném trénování pod vedením Růženky Markové se naši pejskaři zúčastnili při předvedení spolků královně Sněženkového království. Nás pejskařů bylo nejvíce, měli jsme krásné zelené trička a představení se všem povedlo. Náš spolek zastupovali Táňa Bainarová s Kessy, Peťa Bainar s Britou, Dominika Leciánová s Artušem, Jarka Burdová s Miou, Petra Hubeňáková s Jarvisem a Simča Pišová s Atosem a Jerrynkou. Obrany předvedli Tomáš s Thorem a figurantem Filipem.Bylo to suprovní a myslím, že i všem divákům se to líbilo. Královna si nakonec vybrala nejmilejšího pejska a tím se stala Kessy. A na závěr se čestným členem klubu Pejskaři sedlnice stal Petr Rychlý.

ČLENSKÁ SCHŮZE 24.1.2014
Na schůzi byly probrány následující body:
- zpráva ekonoma klubu o účetnictví a stavu financí za rok 2013
- výše a vybírání poplatků za rok 2014
- návrh plánu akcí na rok 2014

- návrh na výcvikový řád + bude dožadován souhlas rodičů s docházkou dětí na cvičiště
- návrh na zařazení spolku Pejskaři Sedlnice pod oficiální organizaci (ČKS, MSKS)

- kontrola platnosti očkování proti vztekliněv očkovacích průkazech
- odhlasování trička spolku Pejskaři Sedlnice
- volba předsednictva a orgánů klubu (odhlasováno - ve funkcích zůstávají stávající zástupci - předseda Simona Pišová, jednatel -    Bohdana Krištofová, ekonom Růžena Marková, členové revizní komise - Jarek Baroš, Petr Bainar, Anna Novotná)
- diskuze ke klubu
- Vořiškiáda - jak bude probíhat, organizace atd. (nutno svolat další organizační schůzky)
- dne 2.2.2014 proběhne výcvik v Zámeckém parku

Výšlap na Starý Jičín 11.1.2014
První letošní akcí byl narychlo domluvený výšlap na Starý Jičín.Počasí bylo krásné - svítilo nám sluníčko a sešlo se nás opravdu požehnaně pejskařů a přátel - celkem 32 lidiček včetně tří mrňat a 21 pejsanů. U ostatních návštěvníků jsme vzbuzovali patřičnou pozornost s tolikati psisky. Nálada byla výborná a myslím že pro pejsany lepší socializace snad ani nemůže být, než někde na výletě s ostatními.

Fotečky najdete na :http://a-lan.rajce.idnes.cz/Hrad_Stary_Jicin_-_vylet/
                              http://pejskari-sedlnice.rajce.idnes.cz

ÚSPĚCHY NAŠICH ČLENŮ V ROCE 2014

1.11.2014 se Viki s Amy Dne 1.11.2014 se Viki s Amy zúčastnila závodu 1.ročníku Memoriálu Antonína Hrušky v kategorii IPO1 se umístila na 5.místě.


11.10.2014 se Viki s Amy zúčastnila závodu O štramberské ucho v kategorii ZM a umístila se na 4.místě.

13.9.2014 složila Viki Krištofová s Amy zkoušku IPO1

Agility závod ve Veřovicích 19.7.2014 O Javornickou tlapku
Lucka Hamáčková s Indym - kategorie slalom pes LA - 2.místo a hra psovod + pes - 2.místo

30.8.2014 
se konalo 2.kolo v Krevetím agility závodě - umístění našich členů :
Lucka Jordánková s Sindy - začátečníci SA - celkově 1.místo
Viki Krištofová s Heidy - začátečníci SA - celkově 3.místo 
Eva Borovská s Argem - tuneliáda 15.místo
- ostatní výsledky nedodali

2.6.2014 složila Viki Krištofová s Amy zkoušku BH dle mezinárodního zkušebního řádu.

21.6.2014 na Australském mistrovství získala Viki Krištofová s Amy 2.místo v kategorii ZM.

31.5.2014 nás na Krevetím agility závodě (1.kolo) reprezentovali naši pejskaři. Byl to první závod, kdy vyrazili zabojovat na cizí půdu a opravdu se neztratili.
Výsledky našich členů:

Lucka Jordánková - Sindy - 1.místo v kategorii začátečníci SM
Eva Borovská - Argo - 2.místo v kategorii štěňata
Petra Hubeňáková - Jarvis- 10.místo v kategorii štěňata
Lucka Hanáčková - Indy-7.místo v kategorii štěňata
Viki Krištofová - Amy - 4.místo v kategorii začátečníci L/A

24.5.2014 proběhla Královská vořiškiáda a zde jsou výsledky našich členů a občanů Sedlnic

Výstava:
Kategorie ŠTĚŇATA  - 1.místo INDY - Lucie Hanáčková
Kategorie VETERÁNI - 3.místo KESSY - Táňa Bainarová
Kategorie PSI ROZPOZNATELNÝCH PLEMEN DO 40 CM -2.místo PORTHOS - Simona Píšová
Kategorie PSI ROZPOZNATELNÝCH PLEMEN DO 40 CM-  3.místo ARTUŠ - Dominika Leciánová
Kategorie PSI ROZPOZNATELNÝCH PLEMEN NAD 40 CM - 3.místo AERO - David Šlachta

Soutěže:
MALÝ VYSTAVOVATEL -2.místo MAX - Lukáš Kabuďa
MINI RAMBO - 3.místo JESSICA - Bára Kletenská
MAXI RAMBO - 1.místo RONNY - Petr Schneider
SEDLNICKÝ SKOKAN - 1.místo ARTUŠ - Dominika Leciánová
DOKONALÝ PÁR - 3.místo REXA - Anna Novotná

26.4.2014 složila zkoušku ZPU-1 Viki Krištofová s Amy s celkovým počtem 120 bodů a známkou - dobře.

22.3.2014 se na 2.ročníku Hněvošického závodu umístila Viki Krištofová s Amy v kategorii ZVV1 na krásném 3.místě.