DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2019

 

Proběhlé akce v roce 2019

29.12.2019 Procházka na Bezručovu vyhlídku v Kopřivnici
Poslední letošní akcí byla procházka s psisky v neděli 29.12. Sešli jsme se u koupaliště v Kopřivnici. Horským vůdcem byl Petr Bainar. Vyšli jsme po sjezdovce ( byla to fuška) a pak jsme šli na Bezručovu vyhlídku a dolů ke koupališti. Předseda Simča dorazila s malým půlhodinovým spožděním, takže se knám přidali na trase. V restauraci na koupališti jsme si dali dobré jídlo v restauraci a chvilku poseděli a poklábosili.
          

7.12. 2019 Mikulášský závod
Po roční pauze jsme uspořádali Mikulášský závod. Na psovody a psy čekaly různé zapeklité úkoly jako odložení psa v křesle, průchod uličkou s pamlsky, skládání puzzle.... Na zahřátí byl teplý punč k jídlu co kdo donesl. Někteří pejsci a psovodi přišli převlečení do čertovských, nebo mikulášských masek. Závodu se zúčastnilo sedm psovodů a deset psů. Na prvním místě se umístila Gabka a Cassidy, druhé místo získala Dáša a Jessi a třetí místo Eva a Spike. Jako nejlepší maska byla zvolena Terezka a Ori z Libhoště. Vítězní psovodi a pejsci  dostali malé dárečky. Nakonec jsme chvíli poseděli v klubovně při ochutnávání donesených dobrot.
                           

16.11. 2019 Procházka na Libhošťskou Hůrku
V sobotu po obědě jsme se sešli u kostela v Závišicích a udělali si malou procházku na Libhošťskou Hůrku. Účast byla chabá, bylo nás jen pár. Navíc foukal silný vítr, takže jsme nakonec byli rádi, že procházka byla krátká asi 4 km a nenáročná.

14.9.2019 Sedlnický Pejskař
Letos jsme tuto akci pojali komorně, pouze jako klubový ,,sranda‘‘ závod. Jídlo a pití bylo - co kdo donesl. Jednotlivé disciplíny byly připraveny zábavnou formou s prvky poslušnosti. Každý si mohl vsadit žolíka na jeden cvik, kdy se mu počítal dvojnásobek bodů. Poslední disciplína bylo předvedení nějaké dovednosti pejska – trik, nebo absolvování překážky, či zákus do rukávu. Celkem se zúčastnilo 10 psů. Celkovým vítězem a Sedlnickým pejskařem pro rok 2019 se stal Petr Bainar s Britou a ziskem krásných 99 bodů. 

        

                                                        

31.8. 2019 Zažít Sedlnice jinak
Poslední den prázdnin se konala další akce, které se náš spolek zúčastnil - pochod družstev přes Sedlnice se zastávkami na stanovištích jednotlivých spolků a vaření buřtguláše na Myslivecké chatě. Naše stanoviště bylo tentokrát přímo u nás na cvičáku a o program se postaral Petr B. a Alan. No a někteří z nás absolvovali pochod. Spolky měly úkoly dobře vymyšlené a mnozí nám na svých stanovištích nabídli pohoštění. Na závěr pochodu ještě některé spolky vařily na Myslivecké chatě buřtguláš. Tým Pejskařů tentokrát získal krásné 2.místo a stříbrnou vařečku. Celá akce byla velmi povedená a počasí nám přálo.

17.8.2019 Brigáda

Jelikož nám zatékalo střechou do klubovny, tak jsme tuto sobotu věnovali její opravě a údržbě cvičáku. Kluci lepili novou krytinu a ti ostatní uklízeli klubovnu, sekali a nebo natírali překážky. Udělalo se kus práce a cvičák nám pěkně prokoukl. 
             

29.6.2019 Sportovní mezispolkové odpoledne

V tuto předprázdninovou sobotu jsme se zúčastnili soutěžního klání mezi spolky. Nejprve to vypadalo, že nás nebude mít kdo reprezentovat, neboť většina členů měla jiné akce, ale nakonec jsme čtyřčlenné družstvo poskládali. Pejskaře tedy reprezentovali Mirek, Dáša, Miloš a Boďa. Počasí bylo sice parné, ale občerstvení i tekutin bylo dost, atmosféra přátelská. Soutěže byly organizačním týmem Sněženky vymyšlené opravdu vtipně, takže jsme se dobře pobavili. Nakonec se naše družstvo umístilo na krásném šestém místě.

                                       

1.6.2019 Ukázka výcviku na dětském dni v Klokočově
V tuto sobotu jsme byli požádáni o malou ukázku výcviku. Přijeli jsme do Klokočova kolem třetí hodiny odpoledne. Bylo vedro k zalknutí. Ukázku předváděli Verunka s Jessie, Gabka s Cassidym, Petr s Britou a Adélka s Daisy. Postupně předvedli ukázku sportovního výcviku, včetně ukázky vyštěkání a zadržení pachatele, dále pak agility a triky se psy. Dusno se trošku na předvedených výkonech podepsalo, nicméně i tak všichni sklidili od diváků potlesk.

 

25.5.2019 Smažení vaječiny
V sobotu odpoledne jsme si udělali malou procházku od cvičáku do lesa Peklisko. Bylo tam sice trochu bahno po předešlých deštích, ale pro psy to nebyl žádný problém, dokonce to zvládla i malá jorkšírka Jessinka. Udělalo se hodně dusno, takže jsme byli rádi alespoň za malý chládek v lese. Po návratu jsme začali smažit vaječinu i s ostatními členy, kteří na smažení dorazili. Protože to pořád vypadalo, že bude pršet kluci postavili party stan, čímž špatné počasí zahnali a až do večera nesprchlo. Poseděli jsme, poklábosili, nacpali si břcha vaječinou a k večeru jsme se rozešli domů. Účast tentokrát byla malá, hodně lidí patrně využilo pěkného počasí k práci na zahrádkách.

8.5.2019 Procházka kolem Lubiny

Využili jsme volného svátečního dne a podnikli jsme s pejsky procházku podél Lubiny. A to od hospody u Žabáka ve Skotnici do Mošnova. Tam jsme přešli přes lávku, dali si zmrzlinu a vrátili jsme se do Skotnice. Počasí nám přálo a po předešlých studených dnech svítilo sluníčko a bylo teplo. Procházky se zúčastnili také bývalí pejskaři a noví kurzisté, takže nás byla pořádná smečka. Celkem šlo 11 psů a 15 lidí. Psiska se průběžně ráchali ve vodě a společně se honili a běhali.

15.3.2019 - Finále Sedlnické amatérské ligy

V pátek 15.března jsme zakončili v místní kuželně finálovým večerem soutěž v kuželkách, která probíhala od loňského října do letošního března. Soutěže se zúčastnilo 6 týmů a Pejskaře reprezentovaly dva týmy - Pejskaři - Fifinky - ti skončili na 5.místě a Pejskaři Rafani, kteří skončili na 3.místě. Celou soutěž i finálový večer jsme si užili a už se těšíme na další ročník. Děkujeme kuželkářům za zorganizování této skvělé soutěže.

23.2.2019 - Procházka ze Studénky do Sedlnic

V Sobotu jsme se šesli v poměrně hojném počtu - Viki a Aleš s Ariou a Amy Boďa s Morim, Gabča s Cassidym a Jess, Peťa s Britou,Dáša s Jessi a v Sedlnicích se k nam přidal i Miloš s Heidi. Všichni jsme se sešli na Sedlnické vlakové zastávce, kde jsme nastoupili do vlaku a vystoupili ve Studénce, šli jsme kolem rybníku a přes les, po cestě jsme se zastavili v hospůdce kde jsme si každý dali nějáký nápoj a někteří i něco an zub. Když jsme šli kolem Sedlničky, tak se někteří psi i vykoupali. Celopu procházku jsme zakončili v zámeckém parku - v hospůdce, kde jsme ještě poklábosili u piva a někteří u čaje. Počasí nám přálo a procházka se vydařila.

.

12.1.2019 - Obecní ples

V Sobotu se konal obecní ples, kde jsme zabrali jeden stůl. Na ples dorazila i Aďa s Daisy a Gabča s Cassidym a na plese předvedli se psy vystoupení. Ukázaly, kolik triků se dokáže pes naučit. Po vystoupení se pokračovalo v tančení a myslím si, že si ples všichni náramně užili.

1.1.2019 - Výšlap na Velký Javorník
Hned na samém začátku roku jsme udělali první akci  - a to výšlap na Javorník.
Jak se dalo čekat, tak účast po Silvestru nebyla hojná. Z nádraží v Sedlnicích jsme odjížděli tři pejskaři a dva psi - Morion a Katy. Odjezd vlaku byl trošku dramatický, neboť Katy odmítla nastoupit, vyvlíkla se z obojku a nechtěla se nechat odchytit. Strojvedoucí naštěstí počkal a společnými silami jsme fenečku naložili.Ve Veřovicích se k nám přidala Simča s Ronym. Dole bylo bláto a pošmourno, ale čím výše jsme stoupali, tím více bylo sněhu a vypadalo to jako v Mrazíkovi. V hospůdce na Javorníku jsme si dali teplou polévku a sešli do Frenštátu a odtud zpátky do Sedlnic vlakem. Katy už nastupování zpět zvládla s přehledem. A tak jsme strávili hned první den v roce s psími parťáky na čerstvém vzduchu.